Blog

Corona vírus a kozmetika CALENDULA

V súvislosti s Corona vírusom musíme všetci nosiť rúška. Mnohým spôsobujú problémy s pleťou a doteraz bezchybná pleť sa zmenila, objavili sa vyrážky ,začervenanie alebo koža pod rúškom je veľmi vysušená.
Problémy s pleťou majú aj ľudia, ktorí nemajú nadmerne citlivú pleť. O pokožku tvare, chránenú rúškom, sa musíme špeciálne starať, pretože trpí jednak nepriedušnosťou rúška, vlhkosťou pri vydychovaní a aj vydychovanými baktériami.
Aby sme predišli rôznym kožným ochoreniam musíme v čase, keď nenosíme rúšku ošetriť pleť vhodnými kozmetickým prípravkami.
Doma po odložení rúška si očistíme pleť Calendula Micelárnou vodou a následne ošetrime Calendula Denným nechtíkovým krémom.

Tak isto aj naše ruky veľmi trpia v tomto období, pretože jednak si častejšie umývame ruky, používame dezinfekčné prípravky, ktoré nadmerne vysušujú pokožku.
Veľmi vhodným kozmetickým prípravkom je Calendula Krém na ruky, ktorý svojim optimálnym zložením pokožku rúk ošetrí a premastí.

Prírodný mandľový olej ako tajný zdroj krásy

  • Mandľovníku, ktorý pripomína stromy našich marhúľ či broskýň, sa darí v oblastiach Talianska, Španielska, Maroka i na Blízkom východe. Už v minulosti boli mandle cenenou súčasťou stravy, pretože pomáhali pokryť dennú potrebu bielkovín a zdravých tukov. Bohaté je aj zastúpenie vlákniny, vitamínov E a skupiny B. Ak trpíte nedostatkom niektorých minerálov, mali by ste vedieť, že mandle sú zdrojom draslíka, horčíka, vápnika, železa, fosforu, medi a zinku.Lisovaním semien mandľovníka sa vytvára aj mandľový olej, ktorý je jeden z najcennejších rastlinných olejov. Jeho zloženie je najbližšie ľudskej pokožke, nevyvoláva alergické reakcie, rýchlo sa vstrebáva, neupcháva póry a nezanecháva pocit mastnoty. Je lisovaný za studena zo suchých kôstok sladkých mandlí, čím sa zachováva jeho vysoká bioaktivita. Obsahuje vysoký podiel bioaktívnych látok – nenasýtené mastné kyseliny, vitamíny A, E a minerály draslík, vápnik a horčík, čím je vhodný pre všetky typy pleti – zvlášť na suchú, citlivú so sklonom k začervenaniu, svrbeniu, olupovaniu, popraskaniu až po starnúcu pokožku. Podporuje prirodzenú hĺbkovú hydratáciu, vitalitu pleti, pôsobí proti škodlivým vplyvom prostredia a preventívne bojuje proti tvorbe vrások. Je taký multifunkčný, že pomáha skoro pri všetkých nedokonalostiach nášho tela.Spoločnosť Calendula pre vás z mandľového oleja pripravila Výživný mandľový krém s vysokým obsahom zvláčňujúceho prírodného mandľového oleja. Prípravok účinne zjemňuje a regeneruje pokožku, dodáva jej premasťujúce a výživné látky. Ochraňuje pleť pred nepriaznivými vplyvmi vonkajšieho prostredia. Pri pravidelnom používaní viditeľne zabraňuje predčasnému starnutiu a tvorbe vrások. Je  tiež ideálnym prípravkom na upokojenie a ochranu pokožky po depilácii.

Čo znamená Calendula? / Prečo Calendula?

Calendula je latinské pomenovanie pre nechtík lekársky. Medzi našimi domácimi liečivými rastlinami zastáva nechtík lekársky významné miesto, jeho liečivé vlastnosti ľudia poznajú už mnoho rokov.  V ľudovom liečiteľstve sa zbierala a používala celá rastlina s kvetmi, stonkou a listami, ktoré sa využívali pre liečenie rôznych druhov chorôb. Nechtík prečisťuje krv, upravuje krvný obeh a rýchle hojí ťažké a boľavé rany. Nechtíková masť rýchlo pomáha aj pri zápaloch ciev, nevyliečiteľných vredoch, fistulách, omrzlinách, ranách po popálení. Okrem toho výťažky z nechtíka majú priaznivé účinky na kožu aj pri zápalových procesoch, nechtík podporuje regeneráciu pokožky. Môžeme ho užívať bez obáv dlhodobo. Okrem týchto liečivých vlastností má aj iné, ako napríklad, že poskytuje včelám nektár aj peľ. Nechtík lekársky je jednoročná bylina s bohato vetvenou byľou a podlhovastými listami. Dosahuje výšku asi 70 – 80 cm. Kvety sú až 8 cm veľké a majú žltú alebo oranžovú farbu, cez noc sa zatvárajú. Kvitne od júna do neskorej jesene. Zbiera sa kvet.

Spoločnosť Calendula, ktorá vyrába originálnu prírodnú kozmetiku, sa nachádza v oblasti Severného Spiša a Pienin, kde malo pestovanie nechtíka tradíciu. Práve preto nechtík tvorí dôležitú súčasť viacerých výrobkov spoločnosti Calendula, čo bolo podkladom pomenovať spoločnosť rovnakým názvom ako nesie táto významná rastlina. V súčasnosti Calendula vytvorila celý rad produktov využívajúcich výťažky z nechtíka lekárskeho. Najvhodnejšie na denné používanie sú hlavne dennýnočný krém s nechtíkom na ošetrenie pleti, nechtíkový krém na ruky, pleťové mliekopleťové tonikum s obsahom výťažku nechtíka lekárskeho.